مزیت خرما

8 عوارض جانبی خرما و تاثیر آن بر سلامتی

چگونه این میوه خوشمزه و دلپذیر می تواند خطری برای ما ایجاد کند؟ خب متاسفانه می تواند ایجاد کند. ما در این پست به عوارض خرما می پردازیم. البته توصیه میکنیم قبل از خواندن این مطلب از اثرات مفید خرما بر سلامتی نیز مطلع شوید.

عوارض خرما

  • ممکن است باعث مشکلات شکمی شود
  • می تواند مشکلات پوستی ایجاد کند
  • می تواند باعث حملات آسم شود
  • می تواند باعث افزایش وزن شود
  • می تواند منجر به هایپرکالمی شود
  • پوشش واکس می تواند اثرات مضر داشته باشد
  • می تواند برای نوزادان ناسالم باشد
  • می تواند منجر به عدم تحمل فروکتوز شود

1. ممکن است باعث مشکلات شکمی شود

خرما به خودی خود ممکن است مشکلی ایجاد نکند – مگر اینکه سولفیت به آن اضافه شود – که امروزه شایع است. سولفیت ها ترکیبات شیمیایی هستند که برای حفظ آنها و حتی از بین بردن باکتری های مضر به میوه های خشک اضافه می شوند. افراد حساس به سولفیت ممکن است از واکنش های خاصی مانند درد معده ، گاز ، نفخ و اسهال رنج ببرند.

‘خرما منبع عالی فیبر است ، که به طور شگفت انگیزی ، می تواند در این مورد اثر معکوس بگذارد. اگر قبلاً فیبر کافی مصرف نکرده اید ، مصرف زیاد خرما به معنای دریافت بیش از حد فیبر است – و این افزایش ناگهانی می تواند منجر به مشکلات شکمی مانند یبوست و نفخ شود.

اگرچه تحقیقات کمتری وجود دارد ، اما گزارش شده است که خرما در موارد خاص باعث بدتر شدن اسهال می شود.

2. می تواند مشکلات پوستی ایجاد کند

میوه های خشک مانند خرما  می توانند باعث جوش های پوستی شوند و یک بار دیگر مقصر سولفیت ها هستند. خارش همچنین می تواند ناشی از کپک موجود در بسیاری از میوه های خشک باشد ، خرما یکی از آنها است.

3. می تواند باعث حملات آسم شود

تحقیقات کافی در مواردی که خرما باعث حملات آسم می شوند وجود ندارد. اما از آنجا که خرما می تواند منجر به آلرژی شود و آلرژی می تواند باعث آسم شود ، اگر افراد مستعد بیشتر مراقبت کنند بهتر است. در حقیقت ، 80٪ افراد مبتلا به آسم به مواد موجود در هوا مانند کپک ها حساسیت دارند – کپک هایی که در میوه های خشک مانند خرما نیز یافت می شوند .

8 عوارض جانبی خرما و تاثیر آن بر سلامتی

4- می تواند باعث افزایش وزن شود

اگرچه خرما سرشار از فیبر است ، اما از نظر کالری و چگالی انرژی نیز نسبتاً زیاد است – و می تواند به افزایش وزن بی سابقه کمک کند. خرما حاوی 2.8 کالری در هر گرم است – این بدان معنی است که غذاهای متوسطی هستند و می توانند منجر به افزایش وزن شوند.

5- می تواند منجر به هایپرکالمی شود

هیپرکالمی وضعیتی است که سطح پتاسیم در خون بیش از حد زیاد می شود. خرما منبع غنی از پتاسیم است و مصرف بیش از حد آنها می تواند منجر به این وضعیت شود. بنابراین ، اگر سطح پتاسیم شما زیاد است ، از خرما پرهیز کنید. و از مصرف زیاد آنها خودداری کنید. سطح ایده آل پتاسیم خون بین 3.6 تا 5.2 میلی مول در لیتر است. سطح پتاسیم خون بالاتر از 7 میلی مول در لیتر می تواند خطرناک باشد و نیاز به مداخله پزشکی فوری دارد .

6. پوشش مومی می تواند اثرات مضر داشته باشد

مانند سایر میوه ها (مانند سیب) ، حتی خرما نیز اغلب با موم پوشانده می شود. میوه ها اغلب با موم پوشانده می شوند تا فقط ظاهر آنها را افزایش دهند و به آنها جذابیت درخشان بدهند – بنابراین برای مدت طولانی تری باقی می مانند و تازه به نظر می رسند. درخشش خرما معمولاً از موم نفتی یا اسپری شیمیایی حاصل می شود ، که هر دو در دراز مدت منجر به مشکلات گوارشی شدید می شوند.

7. می تواند برای نوزادان ناسالم باشد

خرما برای نوزادان خیلی ضخیم است. جویدن آنها سخت است و از آنجا که روده در حال رشد است ، خرما به راحتی هضم نمی شود. این می تواند منجر به عوارض شود. در واقع ، خرما همچنین می تواند لوله تنفس نوزاد را مسدود کرده و آنها را خفه کند – بنابراین احتیاط کنید.

8- می تواند منجر به عدم تحمل فروکتوز شود

شیرینی طبیعی خرما با فروکتوز موجود در آنها (حداقل بخشی از آن) تأمین می شود. افراد خاصی در هضم فروکتوز دچار مشکل می شوند که منجر به بیماری به نام عدم تحمل فروکتوز می شود. قند به درستی جذب نمی شود ، که باعث می شود از سیستم گوارش به طور کلی عبور کند (زیرا بدن قادر به تجزیه آن نیست). این همچنین می تواند در نهایت منجر به گاز و درد شکم شود ، زیرا قند شروع به واکنش با باکتری های طبیعی در روده می کند.

عوارض جانبی خرما بر سطح قند خون و سلامت دندان

اول ، سطح قند خون

تصور می شود خرما ، به عنوان طعم شیرین ، بر میزان قند خون تأثیر می گذارد. با این حال ، هیچ تحقیق محکمی برای حمایت از این موضوع وجود ندارد. برخی مطالعات نشان می دهد که خرما می تواند سطح قند خون را کاهش دهد و حتی به درمان دیابت کمک کند. این احتمالاً به این دلیل است که اگرچه خرما حاوی قندهای طبیعی است ، اما شاخص گلیسمی آنها پایین است و از این رو ممکن است خطری نداشته باشد.

خرما و دندان

همچنین هیچ تحقیق قابل توجهی مبنی بر تأثیر سو خرما بر سلامت دندان وجود ندارد.
اما در این موارد با پزشک خود مشورت کنید.
و صحبت در مورد بارداری و شیردهی ، خرما یک گزینه سالم است. یک مطالعه نشان می دهد که مصرف خرما در 4 هفته گذشته قبل از زایمان نتیجه زایمان مطلوبتری داشته است . اما پس از آن ، اطمینان حاصل کنید که خرما را بیشتر از مقدار توصیه شده مصرف نکنید – زیرا ما نمی دانیم چه اتفاقی می تواند در آن حالت بیفتد!

منبع خارجی : https://www.stylecraze.com/about/#medical-reviewers

این مطلب را به اشتراک بگذارید

Scroll to Top
اسکرول به بالا