صادرات خرما
صادرات خرما
ایران دومین صادر کننده خرما به لحاظ وزن است. بیشترین صادرات مربوط به خرمای مضافتی است، مشتریانی که به این شرکت سفارش تامین داده اند، از کشورهای روسیه، قزاقستان، ترکیه، ایتالیا، فرانسه، انگلستان، آلمان، بلغارستان، اتریش، هندوستان، امارات متحده عربی، پاکستان، افغانستان، عراق، کانادا و آمریکا بوده اند.
هر ساله بر میزان صادرات خرمای ایران افزوده شده است، خصوصا تقاضا برای خرمای مضافتی در حال افزایش است.
برند سازی در بازار جهانی سیاست کاری شرکت نوین طعم بم است. ما توان تامین انواع خرمای صادراتی ایران با کیفیت مورد درخواست مشتری در انواع بسته بندی را داریم. سی سال تجربه به ما یاد داده است که چگونه کار کنیم، تا مشتری بیشترین سود را داشته باشد.
کشت خرما در بازار های اروپایی محدود به دو کشور با سطح زیر کشت پایین است، این امر باعث شده است، این امر باعث شده صاردات خرما به کشور های اروپایی بهترین گزینه باشد و فرصت مناسبی برای تاجران خرما در قاره سبز خواهد بود.
مدت طولانی است که صادرات خرما به کشورهای اروپایی در مسیر خود ادامه دارد و شرکت نوین طعم بم نیز به پشتوانه حضور فعال در این بازار و آشنایی با قوانین ورود خرما و خرمای مضافتی به بازار کشور ها اروپایی سعی کرده محصولی با کیفیت را به این بازار ارائه دهد.
بازار افریقا بازاری بکر و دست نخورده در خصوص حضور تاجران و بازرگانان خرمای ایران در این قاره پهناور است، مهمترین نکته در صادرات خرما به قاره افریقا شناخت بازار و مرزهای ورودی خرما به این قاره است.
شرکت انوین طعمب بم با توجه به اینکه توانسته بازار و نقات قوت این بازار را شناسایی کند، امادگی این را دارد که بتواند خرمای صادر کنندگان داخلی به این قاره زیبا و همچنین صادرات خرما را به صورت مستقیم به این قاره انجام دهد .
آسیا همیشه بازار خوب و بزرگی برای محصول خرما بوده است …
کشور های هندوستان, پاکستان, مالزی, اندونزی, افغانستان, ترکیه و امارت متحده عربی از جمله کشورهایی هستند که ییشتریین حجم خرما از ایران به انها صادر شده است .
حضور مسلمانان در این کشورها به حجم تقاضا افزوده است .زیرا خرما یکی از میوه های بهشتی و مورد علاقه مسلمانان در سراسر دنیاست .و هرجا مسلمانان حضور داشته باشند می تواند بازار مناسبی برای خرما باشد ….
علی رغم فاصله ی بسیار زیاد قاره ی آمریکا از کشورمان .. تلاش صادرکنندگان و تقاضای بازار به این قاره بازار خوبی را برای خرمای ایران ایجاد کرده است.
فرهنگ غذایی مردمان قاره آمریکا باعث شده که خرما در سبد غذایی مردم این قاره جایگاه خاصی داشته باشد.
هرچند که قاره امریکا و خصوصا کشور امریکا جزء تولید کنندگان خرما محسوب میشود ولی میزان تولید این محصول پاسخگوی حجم تقاضا نبوده و از کشور های خرما خیز دیگر نظیر ایران به قاره امریکا خرما ارسال می گردد.
در بخش صادرات خرما, نوع پیارم بسیار محبوب است و توانسته سالها توجه بازار های جهانی را به خود جلب کند. نخل این نوع خرما تحمل زیادی در برابر شوری دارد, بنابراین در بسیاری از زمین ها کشت میشود.
عمده قند موجود در این خرما فروکتز است, بنابراین به راحتی در سوخت و ساز بدن استفاده میشود. با کیفیت ترین خرمای پیارم را میتوان در نخلستان های حاجی آباد استان هرمزگان پیدا کرد.
اگر به لیست صادرات خرما نگاهی بیاندازید, نام خرما مضافتی یا خرمای بم را میبینید. خرمای مضافتی یکی از لذیذ ترین و خوشمزه ترین نوع خرما در دنیا است. رنگ مشکی این نوع خرما نشان از مرغوبیت آن دارد. جزئی از خشکبار نیست و رطوبت آن بین ۱۴ تا ۳۶ درصد متغیر است.
این خرما سرشار پتاسیم است و برای درمان بیماری های گوارشی بسیار مناسب است.
رنگ این نوع خرما قهوه ای تیره است و شکل بیضی و چروکیده دارد. در شهریور ماه و مهرماه از شهر های خوزستان و هرمزگان به دست می آید. خرمای گنتار یکی از مرغوب ترین و خوشمزه ترین صادرات بهبهان است.
بسیاری از انواع خرما استعمران بی هسته هستند و به عنوان یکی از شیرین ترین نوع در بازار صادرات خرما یاد میشوند. در شهر های جنوبی بسیار کشت میشوند. میزان قند این خرما بسیار بالاست. ( حدود ۷۵ در صد)
این خرما بیشتر به کشور های اروپایی صادر میشوند. نوع این خرما نیمه شک است و چون در دمای محیط کمترین آسیب را میبیند, حدود ۴۵ درصد صادرات خرما ایران را در بر میگیرد.
هسته این خرما به راحتی جدا میشود و به معنای واقعی خوراکی دلپذیری است. از این خرما به عنوان شیرین کننده طبیعی در شیرینی ها یا دیگر خوراکی ها استفاده میکنند.
بیشتر محصولات این خرما به شکل خارک مصرف میشوند, چراکه شیرینی آن بسیار زیاد است. درصد بالای خرمای شاهانی در استان فارس کشت و برداشت میشود. درخت نخل خرمای شاهانی مانند میوه آن با انواع دیگر خود متفاوت است. این خرما شکلی کشیده و دارای نوکی باریک است و رنگ قهوه ای روشن دارد. در شهر جهرم سالانه ۴۰ هزار تن خرما تولید میشود که بیش از ۱۰ هزار تن آن به کشور های خارجی صادر میشود.
از دیگر انواع خرما در ایران میتوان خرمای زاهدی را نام برد. جز خرما های خشک دسته بندی میشود. این خرما بسیار ریزش دارد و نوعی دیررس است. از انواع بسیار مرغوب است و برای نگهداری در انبار و وسیله باربری شرایط مطلوبی دارد. به همین دلیل بخشی از صادرات خرما در کشور ایران را به خود اختصاص داده است.
خرما کبکاب در حالت نارس و خارک برخلاف دیگر خرما ها طعمی تلخ دارند. این خرما در برازجان بسیار زیاد کاشت و برداشت میشود همچنین در مناطق دیگری مانند: طبس, خورموج, بهبهان و.. نیز وجود دارد. از نظر اقتصادی در رتبه چهرم پس از استعمران, شاهانی و مضافتی قرار دارد.
یکی از معروف ترین خرما های استان سیستان و بلوچستان ، خرما ربی است که در لیست صادرات دیده میشود. ماندگاری بالای این خرما باعث شده است که برای جابه جایی های طولانی, مشکل سردخانه نداشته باشد. رطوبت این خرما بسیار پایین است و شکل آن بزرگ و پوست براقی دارد. رنگ این خرما قرمز متمایل به مشکی است.
برهی مطلوب ترین نوع خرما در تجارت بین الملل و صادرات خرما میباشد که بیشتر در مناطق آبادان و خرمشهر کاشت و برداشت میشود. عطر و طعم قوی با جثه کوچک, این نوع خرما را از دیگر انواع آن متمایز میکند.
خضراوی از سری خرما های زودرس است که به صورت خارک و رطب قابل مصرف است. این نوع خرما یکی از انواع خرما زودرس و نرم است که بیشتر در شهر های جهرم, کازرون, دشتستان, رامهرمز و.. برداشت میشود.
میزان ظرفیت صادراتی خرما
افغانستان، قزاقستان، پاکستان و مالزی از بازار اشباع شده برای صادرات خرما برخوردار هستند و انتخاب آن ها به عنوان مقصد صادراتی ارزآوری خوبی ندارد.
در مقابل هند، امارات و عراق دارای ظرفیت باقیمانده ی زیادی هستند. اندونزی، آذربایجان، کویت، قطر و سوریه نیز می تواند مورد توجه تجار قرار گیرند.
بهترین مقصدهای صادرات خرما از ایران با توجه به میزان پتانسیل صادراتی و آسان بودن روابط تجاری دو کشور را کشورهای هند، امارات و عراق دارا هستند.ایران نزدیکترین ارتباط صادراتی را با ارمنستان دارد.
بازار هند بیشترین ظرفیت تقاضا را برای صادرات این محصول دارد.هند بیشترین تفاوت بین پتانسیل صادرات و صادرات واقعی را از نظر ارزش نشان می دهد، ظرفیت باقیمانده صادرات به ارزش ۵۳٫۰ میلیون دلار است.
با پیشرفت صنعت کشاورزی و باغداری در کشورمان نسبت به سال های قبل، دریچه ای به روی ما باز شده تا صادرات خرما به قیمت ارزان را به کشورهای دیگر بتوانیم انجام دهیم.
صادرات خرما می تواند ارز آوری خوبی برای کشورمان نیز به همراه داشته باشد. روش های گوناگونی برای صادرات خرما در کشورمان وجود دارد که برای انتخاب بهتر است با افراد متخصص مشورت کنیم.
در سال های گذشته جایگاه ایران در بین کشورهای تولید کننده و صادرات خرما، جایگاه خوبی بود اما اکنون کشورمان در بین ده کشور اول تولید کننده خرما جهان قرار دارد. در سال جاری آمار نشان می داد که صادرات خرمای با کیفیت به کشور هایی مثل؛ عراق و ترکیه آن هم در انواع درجه ۱ و مرغوب است. از طرفی بازار قطر و و کشورهای شرقی را نیز داریم.
صادرات خرما از ایران به سایر کشورها
صادرات خرما از ایران به سایر کشورها صادرات خرما از ایران یکی از مهمترین بخشهای اقتصاد کشاورزی کشور است که نقش بسزایی در درآمدزایی و
گزارش سالیانه صادرات خرما به روسیه
با توجه به آمار اخیر صنعت خرما در ایران همچنان در حال رشد است، به گفته زهرا جلیلیمقدم، مدیرکل وزارت کشاورزی ایران در زمینه محصولات
رونق صادرات ایران به روسیه
در تاریکی پیچیدهٔ تجارت جهانی، صادرات ایران به روسیه به عنوان یک نماد از همکاریهای اقتصادی استراتژیک قرار میگیرد. این تاریخهای صادراتی، یک داستان متمرکز