خرما مضافتی

خرما مضافتی صادرات

خرمای مضافتی

بهترین خرما در شهرستان بم تولید می‌شود رطب مضافتی بم، یکی از محصولات خرمای ایران می‌باشد. این نوع خرما با توجه به رطوبت بالا، به عنوان خشکبار محسوب نمیشود.
پوست رطب مضافتی بم به راحتی قابل جدا شدن است. خرمای مضافتی شیره زیادی دارد.

ویژگی های خرمای مضافتی بم


این خرما در ساختار ذاتی اش، مقدار زیادی از ماده معدنی پتاسیم را داراست. که همین موضوع میتواند خرما مضافتی بم را یک درمان برای بیماری اسهال در نظر گرفت. یکی از مهم ترین و عمده ترین محصولات خرمای ایران را میتوان، رطب خرما مضافتی نام برد. این خرما، از نوع خرماهای نرم است. خرما مضافتی بم چه در داخل کشور و چه در عرصه های بین الملل، دارای تقاضای زیادی میباشد.
رنگ این خرما عموما به بنفش تیره و سیاه گرایش دارد. همچنین دارای گوشت، شهد و طعم فوق العاده ای است. میزان رطوبتی که در محصول وجود دارد، بسته به محل مزرعه، کشت و برداشت محصول تفاوت دارد. اندازه نوع مرغوب این نوع خرما، بین ۲.۵ الی ۴.۵ سانتی متر میباشد.

تفاوت رطب با خرما چیست؟


خرمای مضافتی معروفترین نوع خرما میباشد. گاهی به اشتباه، لفظ رطب را برای آن بکار میبرند. در واقع رطب، میوه تازه رسیده درخت نخل میباشد. رطب خشک شده، خرما میباشد. بعنوان مثال، میتوان محصولات غوره و انگور و کشمشی که از درخت مو بدست می آید را نوعا مانند خارک و رطب و خرما برای درخت نخل دانست. این نوع خرما می بایست حتما و حتما در یخچال نگهداری شود.
 

نگهداری خرما

شرایط نگهداری آن در دمای بین -۵ تا 0 درجه سانتی گراد می‌باشد. خرمای مضافتی بم پوست مشکی، براق، نازک و صافی دارد.


همه خرمای مضافتی در انبار نگهداری، باید با شرایط مناسب و استاندارد های روز، در دمایی که باعث پوسیدگی خرما نشود ذخیره شود. علاوه بر این، ارزش خرمای مضافتی برای بدن، زمانی که این خرما به دست مصرف کننده برسد؛ تعییین میشود. که اگر در شرایط مناسبی نگهداری شود، خرما خواص خود را از دست نمیدهد.
بسیاری از افراد، در طول روز به دلیل مشغله های کاری، حتی زمان مناسب برای صرف ناهار را ندارد. که خرما جایگزین بسیار مناسبی برای این کار میباشد.

بسیاری از خرماها را می‌توان در هوای آزاد و در محیط اتاق نگهداری کرد. اما شرایط نگهداری این خرما تا حدودی منحصر به فرد میباشد. توصیه می‌شود که این خرما را برای مصرف، در منزل و در یخچال نگهداری کنید. هر زمان که برای مصرف خواستید، سه ساعت زودتر خرما را از یخچال خارج کرده و و بعد آن را مصرف کنید.

برداشت محصول


خرما چهار مرحله را طی می کند تا کاملا رسیده شود. مرحله سوم را رطب مینامند. در این مرحله، رطوبت محصول، زیاد، و قند آن کم میباشد.
برداشت محصول
برداشت محصول از سوی کارگران مرد، در سبدهایی که با برگ درخت خرما بافته شده، به صورت سنتی انجام میگیرد. محصول نیز، در زیر درخت توسط کارگران زن یا مرد جمع آوری میشود. هنگام جمع آوری، محصول خرما را در صندوقچه هایی از جنس پلاستیک و دارای منافذ تهویه، به سردخانه ها منتقل میکنند. حمل و نقل ۸۰ درصد خرمای مضافتی تولیدی، به وسیله کامیون یا وانت، به سردخانه های موجود در شهرستان بم برده میشود.
مشکلات عمده در این مرحله:

  • گرانی هزینه های حمل
  • ضایعات هنگام حمل محصول
  • بسته بندی نکردن
  • بارگیری و تخلیه مناسب خرما

بسته بندی خرما

بسته بندی خرما یکی از خدمات مهم بازاریابی خرما به شمار می آید. این مرحله به طور معمول در سردخانه ها و به وسیله نیروی کار خانم انجام میگیرد. اندازه بسته ها از ۲۵۰ گرم تا ۱ کیلوگرم متغیر است. بسته بندی ها از گوناگونی شکل و رنگ نیز برخوردارند.
بسته به اینکه خرما صادر شود یا به مصرف داخلی برسد. اندازه، شکل و جنس بسته بندیها با یکدیگر تفاوت دارد.
خرماهای صادراتی به طور معمول، مرغوبتر هستند. مشکل عمده گرانی هزینه بسته ها، نبود کارخانه های بهداشتی به همراه اصول درست بسته بندی و استاندارد در منطقه است.

چگونه مرغوب بودن این نوع خرما را تشخیص دهیم؟


برای تشخیص مرغوب بودن این خرما، به این شکل عمل کنید. هرچه میزان شیره یک خرما بیشتر باشد، کیفیت و درجه ی آن خرمای مضافتی بم هم بیشتر است.
وزن هر جعبه ی خرمای مضافتی بم، شیره دار ۸.۵کیلو تا۹کیلو گرم است و خرما صادراتی ۷تا ۷.۳۰کیلوگرم است خرمای مضافتی بم به دلیل وجود پتاسیم زیاد، برای درمان اسهال مفید است. نکته ای که هنگام استفاده از خرما باید مورد توجه قرار گیرد این است که، حتما قبل از مصرف به خوبی شسته شوند. زیرا وجود شیره که روی پوست خرما قرار میگیرد، چسبناک میشود. که موجب میشود هر نوع آلودگی را به خود جذب کند.

بیشترین میزان مصرف خرمای مضافتی

خرما دارای آهن بالا، قند طبیعی و مناسب برای بدن میباشد.
جالب است بدانید که بیشتر فروش خرمای مضافتی سالانه در داخل کشور، در ماه مبارک رمضان انجام میشود.
چرا که در این ماه بسیاری از مردم طبق آداب و رسوم اسلامی روزه میگیرند. و در طول روز با افت انرژی و همچنین افت قند خون مواجه میشوند. به هنگام افطار میخواهند از ماده خوراکی مناسبی استفاده کنند، که به سرعت انرژی از دست رفته را برگرداند. همچنین قند از دست رفته را نیز به خون برگرداند. که خرمای مضافتی انتخابی بسیار مناسب و مفید برای این کار است.

طبع خرما گرم بوده و اغلب افرادی که دارای طبع سرد میباشند. مخصوصا کسانی که برای آنها مشکلاتی ایجاد شده است. می‌توانند از این خرما بعنوان یک دارو استفاده کنند. علاوه بر خواص آن برای بدنشان، بعنوان یک دارو برای سلامت جسمی میتوانند استفاده کنند.
بسیاری از خرماها را می‌توان در هوای آزاد و در محیط اتاق نگهداری کرد. اما شرایط نگهداری این خرما تا حدودی منحصر به فرد میباشد. توصیه می‌شود که این خرما را برای مصرف، در منزل و در یخچال نگهداری کنید. هر زمان که برای مصرف خواستید، سه ساعت زودتر خرما را از یخچال خارج کرده و و بعد آن را مصرف کنید.
خرمای مضافتی بم دارای مقداری رطوبت است. این دو تو بدن باید بیش از حد باشد و ولی وجود رطوبت در این خرما خاصیتی را به این خرما اضافه کرده که شاید یکی از مصرف کنندگان از آن مطمئن باشد این خاصیت همان تغییر دسته بندی در خرما می باشد که رطوبت باعث شده خرمای مضافتی در دسته محصولات غذایی قرار بگیرد که این نیز به نوع خود قابل توجه است.

مزیت های خرمای مضافتی

۱- پژوهشگران می گویند خوردن خرما به تنهایی یا همراه با لبنیات از جمله شیر برای کوفتگی و خستگی مفرط ناشی از روزه گرفتن یا فعالیتهای سنگین بسیار مفید است.
۲- خرما الیافی دارد که در کاهش چربی و تامین پروتئین بسیار موثر است.
۳- جدیدترین تحقیقات علمی بیانگر موثر بودن خرما در رفع خشونت افراد و مایه آرامش روحی آنان است.
۴- به علت دارا بودن موسیلاژ و مواد پکتیک ، آرام کننده سرفه می باشد، و اثر رفع ناراحتی های سینه دارد. برای این کار از جوشانده ۵۰ گرم در نیم لیتر آب شیرینی تهیه می کنند که برای سینه درد مفید است.
۵- خرما می تواند در بهبود فلج اعضا، کمردرد و ناراحتی های مفاصل موثر باشد.
۶- می گویند جوشانده خرما در شیر سینه را نرم’ کلیه ها را درمان ‘و از التهاب و امراض عفونی و ریزش مو جلوگیری میکند .
۷- مخلوط خرما با شیر تازه در بالا بردن و تقویت نیروی جنسی بسیار موثر است.
۸- براساس شواهد، در مناطقی که مصرف خرما درآنها زیاد است ، این میوه میتواند در پیشگیری از سرطان موثر باشد
۹- در بعضی کتاب های طب سنتی از خرما به عنوان خون ساز یاد شده که برای افراد ضعیف المزاج بسیار مفید میباشد .
۱۰- خرما اسید اضافی معده را خنثی میکند برای سالمندان و کودکان بسیار سود مند است .
۱۱- اثرمعجزه آسای هسته خرما، از بین بردن تورم پلک های چشم است برای این منظور پمادی از هسته خرما درست کرده و آن را روی چشم می گذارند این پماد برای رشد مژه های چشم نیز بهترین دارو است….

خرما مضافتی | رطب مضافتی و بسته بندی آن ها

برای مشاهده خرمای زاهدی و بسته بندی های آن کلیک کنید

Scroll to Top
اسکرول به بالا